Спагети с телешки кюфтенца

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
20/06/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите кюфтенцата, смесете хляба с млякото. Междувременно загрейте половината зехтин, добавете лука и чесъна и ги запържете.

Добавете каймата към хляба и смесете добре. Добавете запържените лук и чесън, смесете и оформете 28 малки кюфтенца.

Загрейте оставащия зехтин и запържете кюфтенцата. Прехвърлете ги в тава. Сипете виното и доматите в тиган и ги кипнете.

Добавете дафиновия лист, овкусете със сол и черен пипер и кипнете за 5 минути. Сипете получения сос при кюфтенцата и ги запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.

Щом кюфтенцата са почти готови, сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и сервирайте с кюфтенцата и соса. Гарнирайте с пармезан и листенца босилек, поднесете веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар