Начин на приготвяне
1. В една купа разбийте яйцата.
2. След като разбиете добре яйцата, добавяте и захарта и отново разбивате добре, изсипвате и олиото, като сипвате бавно и постоянно бъркате.
3. Отделно разбъркайте киселото мляко и содата и ги изсипете в останалата смес.
4. Настържете кората на един лимон и я добавете, а след нея на части добавяте и брашното.
5. Колкото повече бъркате между отделните дози брашно, толкова по-малък е шансът да се образуват бучки.
6. Намажете тавичка с олио или масло и поръсете с малко брашно (ако използвате силиконова форма, не е необходимо да набрашнявате).
7. Изсипете около 1/4 от тестото в тавичката, а останалото разбъркайте с какаото.
8. Изсипете какаовото тесто върху останалото в тавичката и с помощта на лъжичка разбъркайте леко в центъра, за да влезе част от какаовото тесто навътре и да се получи украса.
9. Печете в предварително загрята на 230-250 градуса за около 30-40 мин.
10. След като кексът изстине, го поръсете с пудра захар.
Добър Апетит!
Коментари