Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с лимонова кора

Кекс с лимонова кора

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кекс с лимонова кора1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Ароматен кекс с хрупкава лимонова кора, който да поднесете със следобедното кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • мляко - 125 мл
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • лимони - настъргана кора от 1 - 2 лимона + 1 пакетче захаросани лимонови корички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте до побеляване жълтъците със захарта и добавете при непрекъснато бъркане млякото, пресятото с бакпулвера и содата брашно и лимоновата кора и захаросани корички.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг, след което внимателно ги объркайте към останалата смес. Сипете кексовото тесто в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Пече се в умерено загряна фурна, на около 180 градуса до готовност. Оставете кекса за 10 минути във формата, обърнете го върху поднос и поръсете по желание с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

светла
светла
няма ли мазнина
01.02.2015 13:54
Изабел
Изабел
С пясно мляко или с мляко, или няма значение?
16.02.2014 08:18
7
Петя
Петя
Разбира се, че могат да се разбият със сол - СЪС ЩИПКА СОЛ,както пише - не с цяла чаша, както явно си мислите. Не е задължително да се добавя щипка сол, но така белтъците почти сигурно се разбиват отлично
01.04.2012 12:08
1
Иванка
Иванка
Белтъците не разбиват с сол.Не се лъжете да слагате сол
31.03.2012 18:18
1
2