Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Барбун с естрагон на грил

Барбун с естрагон на грил

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Барбун с естрагон на грил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Грабвайте няколко бабуна от рибарския и идвайте, всички останали продукти ги имате"

Необходими Продукти

  • барбун - 4 бр. почистени
  • черен пипер
  • сол
  • естрагон - 8 стръка + 1 с.л. нарязан
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
  • олио - 120 мл
  • оцет - 1 с.л. винен
  • ракия - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете отвътре стомаха на всяка риба със сол и сложете по 2 стръка естрагон.

С помощта на остър нож направете по 2 разреза на всяка риба. Смесете 4-те с.л. олио с млако сол и пипер в купа и намажете барбуните с тази марината. Оставете ги да престоят в хладилник за 30 минути.

Смесете заедно яйцето с горчицата и малко сол и пипер. Добавете оцета, ракията и подправките, продължете да разбърквате. Добавете сметаната, олиото и разбъркайте още малко.

Най-добре е този дресинг да се пасира в блендер, за да се получи хомогенна смес. Изпечете рибите на загрят грил и ги сервирайте със соса и пресен естрагон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: