Начин на приготвяне
Пилешкото месо се реже на ситно. Гъбите се режат на тънки филийки. Месото и гъбите се смесват и се запържват на среден огън 10 минути при непрекъснато бъркане.
Тиквичките се измиват и се нарязват на напречни парчета, като всяко парче се издълбава така, че да му остане дъно и да се получи нещо като чаша.
Меката част на тиквичките се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно, морковите се настъргват на едро.
Морковите и лукът се добавят към месото с гъбите и се пържат 5 минути. Добавя се сметаната, босилекът, солта и всичко се задушава до сгъстяване. Плънката се охлажда леко и се разбърква.
С плънката се пълнят тиквичките и се редят в тава, намазана със зехтин. Кашкавалът се настъргва и с него се поръсват тиквичките. Пекат се 30 минути на 180 градуса.
Коментари