Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с печурки във вино

Пиле с печурки във вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пиле с печурки във вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 пилета
  • масло - 2 с.л. краве
  • сланина - 100 г
  • лук - 8 малки глави
  • печурки - 150 г
  • коняк - 3 с.л.
  • вино - 500 мл червено
  • мащерка - 4 стръка
  • дафинов лист - 1 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвате всяко пиле на 4 парчета, посолявате и изпържвате парчетата в сгорещена мазнина. Изваждате месото и в същата мазнина слагате нарязаната на кубчета сланина, 2 глави ситно нарязан лук, нарязаните на филийки печурки и счукания чесън. Леко задушавате.

След това връщате месото, наливате коняка, поръсвате с брашното и прибавяте дафинов лист, мащерка и останалия ситно нарязан лук. Разбърквате добре, наливате виното, посолявате и поръсвате с черен пипер. Варите на умерен огън, докато месото омекне.

Тогава изваждате месото и продължавате да варите соса, докато остане наполовина. Заливате горещото месо с готовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: