Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с вишни и замразено тесто

Сладкиш с вишни и замразено тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладкиш с вишни и замразено тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 150 г
  • вишни - 400 г
  • сметана - 150 г
  • оцет - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • нишесте - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се омекналото масло, сметаната, брашното и накрая - гасената с оцет сода. Меси се тесто, докато не започне да се отлепва от ръцете.

Тестото се разделя на две равни части. Едната се оставя във фризера. Другата половина се оставя в хладилника за половин час.

Разточва се и се слага в тавичка, постлана с хартия за печене, като се правят стенички. Вишните се почистват от костилките и се овалват в нишесте, за да не пускат излишен сок.

Вишните се слагат върху тестото. Другото тесто се вади от фризера и се настъргва върху вишните. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: