Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Италиански малинов чийзкейк с мента

Италиански малинов чийзкейк с мента

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански малинов чийзкейк с мента2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 300 г
  • сметана - 200 г
  • пудра захар - 180 г
  • бисквити - 100 г меки
  • масло - 60 г
  • малини - 500 г
  • орехи - 30 г смлени
  • желатин - 10 г
  • мента - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се почистват, ментата се нарязва на ситно и се разделя на две части. Желатинът се залива с 60 милилитра студена преварена вода и се оставя да набъбне. Бисквитите се счукват на прах.

Маслото се оставя да се разтопи и се смесва с бисквитите и смлените орехи. Тестото се слага в ринг за торта и се притиска към дъното. Оставя се в хладилника. Малините се пасират и се претриват през сито.

Пюрето се загрява на бавен огън и щом се появят мехурчета, се сваля от котлона. Желатинът се добавя към пюрето и се разбърква. Сметаната се смесва с пудрата захар, половината мента и маскарпонето и се разбива на крем.

Добавя се малиновото пюре и всичко се разбърква добре. Тази смес се излива върху тестото и се оставя в хладилника за 3 часа. Поръсва се с останалата мента и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: