Начин на приготвяне
Пригответе тава за печене и я застелете с фолио, което е достатъчно голямо, за да може след това да се увие пилето.
Изсипете тънък пласт сол и сложете пилето отгоре. Нарежете чесъна наполовина и го сложете в отвора на пилето заедно с едно от стръкчетата розмарин.
Нарежете останалия розмарин и поръсете пилето с него. Сипете оставащата сол върху пилето и полейте с водата. Притиснете добре солта, завийте с фолиото и печете в загрята на 190 градуса фурна за 2 часа.
Отворете фолиото и счупете солената коричка.
За да направите соса, извадете едната скилидка чесън от вътрешността на пилето и я пасирайте заедно с другите продукти за соса. Пюрирайте и поднесете с пилето.