Начин на приготвяне
Смесете брашното, разтворената мая, захарта, зехтина, солта и водата и замесете меко тесто. Намажете го обилно със зехтин, покрийте с кърпа и оставете в подходящ съд да втасва, докато удвои обема си.
В това време натрийте пилето отвън и отвътре със сол и черен пипер и сложете в корема му цели, необелени скилидки чесън, клонка розмарин, листа градински чай и един дафинов лист. Може да сложите от зелените подправки и чесъна и под крилата.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност и поставете пилето в центъра на кората. Загърнете внимателно първо от едната страна, после от другата, като гледате да подгънете краищата на тестото под пилето за по-голяма естетичност. Сложете в тава, застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята на 160 г фурна за 60-90 минути до готовност.
Правилото гласи, че на килограм месо се полага 1 час време за печене. Поднесете с гарнитура по избор!