Печено пиле в солена кора

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печено пиле в солена кора2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • сол - 3 кг
  • пиле - 1.5 кг цяло
  • чесън - 1 глава
  • розмарин - 4 клончета
  • вода - 150 мл
  • За соса
  • чушки - 4 бр. печени
  • чили - 1 с.л. сос
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тава за печене и я застелете с фолио, което е достатъчно голямо, за да може след това да се увие пилето.

Изсипете тънък пласт сол и сложете пилето отгоре. Нарежете чесъна наполовина и го сложете в отвора на пилето заедно с едно от стръкчетата розмарин.

Нарежете останалия розмарин и поръсете пилето с него. Сипете оставащата сол върху пилето и полейте с водата. Притиснете добре солта, завийте с фолиото и печете в загрята на 190 градуса фурна за 2 часа.

Отворете фолиото и счупете солената коричка.

За да направите соса, извадете едната скилидка чесън от вътрешността на пилето и я пасирайте заедно с другите продукти за соса. Пюрирайте и поднесете с пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: