Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта с авокадо и сьомга

Солена палачинкова торта с авокадо и сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Солена палачинкова торта с авокадо и сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр.
  • сьомга - 300 г пущена
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • прясно мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • майонеза - 1/3 ч.ч.
  • сметана - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се нарязва на тънки ивици. Млякото се смесва с яйцата, солта и захарта. Тази смес по малко се добавя към брашното при непрекъснато бъркане.

Тестото се покрива и се оставя за 30 минути. Пържат се палачинки в сгорещен тиган, намазан с олио. Палачинките се оставят да се охладят напълно.

Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява, меката част се реже на ситно и се смесва с майонезата, сметаната и копъра.

Пасира се до пухкав крем. Тортата се подрежда, като всяка палачинка се маже с крема и отгоре се слагат резенчета сьомга. Оставя се за 2 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: