Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с пиле и чоризо

Паеля с пиле и чоризо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Паеля с пиле и чоризо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"А вие имате ли си специален тиган за пеаля, защото и ние си имаме и там непрекъснато приготвяме точно тази"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чоризо - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. оранжева
  • домати - 4 бр.
  • ориз - 200 г дългозърнест
  • червен пипер - 1 щипка пушен
  • шафран - 1 щипка
  • пилешко месо - 200 г сварено
  • бульон - 600 - 750 мл пилешки
  • грах - 100 г замразен
  • маслини - 75 г мариновани, микс
  • магданоз - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути.

Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер, пилешкото месо и половината бульон.

Кипнете, разбъркайте и задушете за 20 минути, като добавяте по малко от бульона, докато го изчерпате.

Прибавете граха и маслините, поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: