Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно, запържва се в зехтина до прозрачно. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват. Добавят се към лука и се запържват 5 минути.
Добавят се маслините и сместа се готви още 1 минута. Добавя се половината от солта.
Рикотата се смесва с копъра и босилека, добавя се останалата сол и пармезанът и всичко се разбърква добре.
Цветовете се изплакват. Тичинките се изваждат и всеки цвят се пълни с плънката от рикота, като внимателно се отварят венчелистчетата, без да се скъсат.
След това цветът се затваря отново. Пълнените цветове се слагат в соса и всичко се загрява 2 минути на котлона, след което се сваля и се оставя за 20 минути. Сервират се веднага.