Начин на приготвяне
Сложете пилето в дълбока тенджера и го поръсете с 2 с.л. зехтин. Смесете семената копър и кимион, лютите чушки, ригана и канелата, както и малко черен пипер. Овкусете пилето.
Покрийте го с фолио ти печете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.
Махнете фолиото и полейте със соковете, които са се отделили.
Добавете картофите и печете още 40-50 минути. Междувременно загрейте оставащия зехтин и запържете лука и чесъна.
Смесете с част от отделилите се соковете при печене. Бланширайте зеления боб за 5 минути и го прибавете към лука. Овкусете с лимоновия сок.
Щом пилето се охлади, добавете сместа със зеления боб към картофите, разбъркайте и прибавете бульона. Кипнете. Поръсете с подправките и поднесете.