Печено пиле с подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печено пиле с подправки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг цяло
  • зехтин - 3 с.л.
  • копър - 1 ч.л. семена
  • кимион - 1 ч.л. кимион
  • чушки - 1 ч.л. сушени
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • канела - 1/2 ч.л.
  • картофи - 625 г млади
  • лук - 2 глави шалот
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен фасул - 150 г
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • бульон - 200 мл пилешки
  • кориандър - 1 малка връзка
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в дълбока тенджера и го поръсете с 2 с.л. зехтин. Смесете семената копър и кимион, лютите чушки, ригана и канелата, както и малко черен пипер. Овкусете пилето.

Покрийте го с фолио ти печете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.

Махнете фолиото и полейте със соковете, които са се отделили.

Добавете картофите и печете още 40-50 минути. Междувременно загрейте оставащия зехтин и запържете лука и чесъна.

Смесете с част от отделилите се соковете при печене. Бланширайте зеления боб за 5 минути и го прибавете към лука. Овкусете с лимоновия сок.

Щом пилето се охлади, добавете сместа със зеления боб към картофите, разбъркайте и прибавете бульона. Кипнете. Поръсете с подправките и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: