Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш по гръцки

Ябълков сладкиш по гръцки

MarianeMariane
Джедай
5611k
Ябълков сладкиш по гръцки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Гърците са открили тайната на дълголетието - дълги обедни почивки и вкусни сладкиши като този ябълков сладкиш по гръцки"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • орехи - 100 г
  • масло - 120 г
  • мед - 4 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и ги нарежете на кубчета. Смесете ги с орехите, стафидите, захарта и канелата и ги разбъркайте добре. Пуснете фурната да се загрее до 180 градуса.

Пригответе правоъгълна тавичка, намажете я с масло и поставете 1 кора. Отгоре сложете малко от плънката.

Покрийте с кора, намажете с масло и отново сложете плънка. Повторете до изчерпване на продуктите, като завършите с кора. Намажете с останалото масло и печете 30-40 минути на тих огън.

Междувременно смесете меда с лимоновия сок и загрейте на тих огън до получаването на сироп.

Охладете го и залейте с него готовия сладкиш.

Поръсете гръцкия сладкиш с пудра захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.1
52
41
32
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
ме ми е ясна рецепата
11.07.2018 18:16
1
Eli Sty
Eli Sty
какво пък значи това -на слаб огън?на колко градуса?нали за фурна говорим??????
10.10.2016 12:15
8
2