Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо със салца от авокадо

Гаспачо със салца от авокадо

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Гаспачо със салца от авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Едно от любимите ни летни ястия, но приготвено и поднесено с много страст и въображение!"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 филийки твърд
  • вода - 600 мл студена
  • домати - 1 кг
  • краставици - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 30 мл
  • лимонов сок
  • лайм - сок
  • сос табаско - няколко капки
  • черен пипер
  • босилек - за украса
  • лед
  • сол
  • За крутоните
  • хляб - 2 филийки без кората
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 15 мл
  • Салца
  • авокадо - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • краставици - 2.5 см резен
  • люти чушки - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода за няколко минути. Междувременно залейте доматите с вряща вода, оставете ги за 1 минута и ги обелете. Обелете и краставицата и я нарежете.

Сложете хляба, доматите, краставицата, чушките, чесъна, зехтина, сока от лимон и лайм, както и табаското в блендер заедно с оставащата вода и пасирайте.

Овкусете със сол и черен пипер и охладете за 2-3 часа.

За да направите крутоните, нарежете хляба и го натъркайте с чесъна. Смесете със зехтина и ги запечете. Направете салцата, като нарежете и смесите всички продукти за нея.

Разпределете супата в чинии, сложете по няколко кубчета лед, добавете крутоните и салцата. Гарнирайте с босилек и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: