Алфахорес - аржентински бадемови сладки

Марина НордМарина НордНовак1219
03/07/2015
"Това дето пише да ги слепите по желание, да се чете като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги слепете с шоколад или любимото сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 046
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва. Маслото се разбива със захарта, добавя се ванилията.

Едно по едно се добавят яйцата при непрекъснато разбъркване. Добавя се брашното, лимоновата кора и смлените бадеми и се замесва тесто.

Оставя се в хладилника за 30 минути. От тестото се прави дебел фитил и се нарязва на резени с дебелина около сантиметър.

Нареждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 20 минути на 180 градуса.

По желание може да ги слепите с шоколад или сладко по избор и да ги поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар