Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен американски пай

Лесен американски пай

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесен американски пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Блеснете с умения в кухнята с този лесен американски пай"

Необходими Продукти

  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • джинджифил - 1/4 ч.л. сушен
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. смляно
  • ябълки - 6 - 7 ч.ч. нарязани на тънки парченца
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • маслено тесто
  • брашно - 280 г
  • захар - 70 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • масло - 120 г студено, на кубчета
  • яйца - 2 големи, студени
  • за поръсване
  • масло - 1 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото е необходимо да работите бързо, за да не се размекне маслото прекалено. Първо пресейте брашното с бакпулвера и солта, разбъркайте със захарта и добавете кубчетата студено масло. Бързо започнете да мачкате, докато стане на трохи.

Добавете отделно леко разбитите яйца и започнете да бъркате с вилица, докато сместа се хомогенизира. Прехвърлете сместа върху кухненския плот и с бързи 3-4 движения съберете тестото на топка. Разделете тестото на 2 еднакви части, увийте всяка в прозрачно фолио и сложете в хладилника за 1 час.

Смесете в малка купа захарта, брашно и подправките. В друга по-голяма купа разбъркайте ябълките с лимоновия сок и добавете захарната смес.

Разточете от едната топка на кора, която трябва да излиза малко извън стените на формата за печене. Отгоре сипете ябълковата смес и залейте с масло. Разточете и втората кора и покрийте пая, като прищипете красиво краищата на двете кори. С остър нож направете няколко цепчици по пая.

Намажете го отгоре с разбит белтък и поръсете със захар. Може да покриете пая с фолио, за да не изгори по време на печенето.

Сложете американския пай да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. След като махнете фолиото, печете за още 20 минути или до готовност. Охладете пая, преди да го нарежете и поднесете. По желание може да поръсите с пудра захар.

Рецептата изглежда сложна за изпълнение, но истината е, че става доста бързо лесно. Ако все пак искате да съкратите времето, може да приготвите пая с бутертесто вместо маслено тесто.

Нека ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

НИКОЛОВА
НИКОЛОВА
Получи се много добре, уникален, перфектен!!! Браво за хубавата рецепта. И преди съм правила по други рецепти, но с тази ми се получи най-добре.
28.10.2015 18:05
2