Италианска рибена чорба

07/07/2015
Mariana
отMarianaДжедай56093720
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 079
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете главите, опашките и перките на рибите, поставете ги в дълбок съд и ги залейте с около 1 л студена вода. Добавете дафинов лист и сол и варете около 20 минути на умерен огън. След това прехвърлете бульона в чист съд.

Междувременно почистете мидите, скаридите и нарежете калмарите. Сотирайте за кратко нарязаните лук, чесън, целина и половината магданоз заедно с малко зехтин за около 10 минути. Добавете калмара и гответе още 10 минута. Прибавете отцедените домати заедно с малко сол и гответе 10 минути.

Налейте виното, кипнете за 2-3 минути, след което сложете и останалите видове риба. Задушавайте 5 минути като разбърквате непрекъснато и залейте с 2 ч.ч. от рибни бульон.

Гответе супата 20 минути на тих огън, прибавете мидите и скаридите игответе за още 1-2 минути, подправете и поднесете с филийка, натрита с чесън.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар