Италианска рибена чорба

MarianaMariana
Джедай
561
779
2k
07/07/2015
"Оставете на един италианец да ви приготви рибена чорба и той ще напише истинска кулинарна симфония "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 423
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете главите, опашките и перките на рибите, поставете ги в дълбок съд и ги залейте с около 1 л студена вода. Добавете дафинов лист и сол и варете около 20 минути на умерен огън. След това прехвърлете бульона в чист съд.

Междувременно почистете мидите, скаридите и нарежете калмарите. Сотирайте за кратко нарязаните лук, чесън, целина и половината магданоз заедно с малко зехтин за около 10 минути. Добавете калмара и гответе още 10 минута. Прибавете отцедените домати заедно с малко сол и гответе 10 минути.

Налейте виното, кипнете за 2-3 минути, след което сложете и останалите видове риба. Задушавайте 5 минути като разбърквате непрекъснато и залейте с 2 ч.ч. от рибни бульон.

Гответе супата 20 минути на тих огън, прибавете мидите и скаридите игответе за още 1-2 минути, подправете и поднесете с филийка, натрита с чесън.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.80 лв.
4.47 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар