Начин на приготвяне
Бадемите се натрошават. Половината захар се карамелизира, сваля се от котлона, добавят се бадемите и сместа се разбърква. Слага се върху фолио на тънък пласт и се оставя да изстине. Натрошава се с нож и 1 супена лъжица се оставя настрана.
Яйцата се разбиват на водна баня с останалата част от захарта. Свалят се от котлона и се разбиват с миксер 3 минути. Сметаната се разбива на крем. Една трета от сметаната се добавя в яйчената смес и се разбърква. След това се добавя останалата сметана и натрошеният карамел. Оставя се за 5 часа във фризера.
Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат. Напръскват се с лимонов сок. Водата се смесва с кафявата захар, кипва се и се вари на бавен огън 5 минути. Добавя се водката и се кипва отново. Добавят се кайсиите и се варят 5 минути. Разбъркват се внимателно и се варят още 3 минути.
Кайсиите се вадят с решетъчна лъжица и се слагат в голяма чиния. Сиропът се кипва и се вари 4 минути на среден огън. Кайсиите се заливат със сиропа и се оставят да изстинат напълно.
Семифредото се вади от фризера, разпределя се в купички или чинии, отгоре се разпределят пияните кайсии и се поръсват с остатъка от натрошения карамел.