Агнешко Роган Джош

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешко Роган Джош2 / 2
12/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • агнешки кости - 250 г
  • чесън - 8 скилидки
  • чили - 2.5 ч.л. на прах
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лук - 250 г шалот
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кардамон - 2 бр. черен + 4 бр. зелен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • индийско орехче - 1 щипка
  • копър - 1 ч.л. напрах
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкото месо с костите, 4 скилидки чесън, сол и 6 ч.ч. вода. След 20 минути свалете от котлона и извадете месото. Прецедете бульона и го запазете. Направете паста от чилито на прах с малко вода. Оставете настрана.

Запържете лука в олиото и щом покафенее добавете оставащите 4 скилидки чесън, канелата, двата вида кардамон, дафиновия лист и индийското орехче. Запържете за 1 минута и добавете кориандъра, копъра, джинджифила и куркумата.

Прибавете чили пастата и 2 с.л. вода. След 2 минути прибавете месото и гответе 5 минути. Намалете огъня и прибавете киселото мляко, разбъркайте добре и задушете за още няколко минути.

Овкусете със сол, сипете 4 ч.ч. вода и варете, докато месото омекне напълно. Преди да сервирате, махнете дафиновите листа и кардамона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: