Начин на приготвяне
Сварете агнешкото месо с костите, 4 скилидки чесън, сол и 6 ч.ч. вода. След 20 минути свалете от котлона и извадете месото. Прецедете бульона и го запазете. Направете паста от чилито на прах с малко вода. Оставете настрана.
Запържете лука в олиото и щом покафенее добавете оставащите 4 скилидки чесън, канелата, двата вида кардамон, дафиновия лист и индийското орехче. Запържете за 1 минута и добавете кориандъра, копъра, джинджифила и куркумата.
Прибавете чили пастата и 2 с.л. вода. След 2 минути прибавете месото и гответе 5 минути. Намалете огъня и прибавете киселото мляко, разбъркайте добре и задушете за още няколко минути.
Овкусете със сол, сипете 4 ч.ч. вода и варете, докато месото омекне напълно. Преди да сервирате, махнете дафиновите листа и кардамона.