Агнешко със спанак (Palak gosht)

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
09/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 226
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете агнешкото месо в топла вода за 15 минути. Пасирайте джинджифила, чесъна и чушките. Прибавете киселото мляко и 1/4 ч.л. кимион. Мариновайте агнешкото месо в тази смес и го оставете да престои поне 1 час.

Междувременно бланширайте спанака, отцедете и го пасирайте. Загрейте олиото и добавете дафиновия лист, кардамона и карамфила. Когато олиото се загрее достатъчно, прибавете лука. Запържете за 15 минути на слаб огън. Добавете кориандъра и след 2 минути прибавете 1/2 ч.л. кимион и малко вода.

Прибавете агнешкото месо, разбъркайте добре и задушете за 10 минути. След няколко минути добавете нарязаните домати, доматената паста и гответе няколко минути.

Прибавете 1 1/4 ч.ч. топла вода и сол. Задушавайте на бавен огън, а когато месото е почти готово, добавете спанака. Гответе за 5 минути. Сервирайте ястието, поръсено с индийско орехче.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар