Телешко по бургундски

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
05/10/2010
"Уникално вкусно телешко, с което ще впечатлите и най-взискателните си гости!"
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 259
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От виното, 2 с.л. олио, ситно нарязания лук, моркова, подправките, сол и пипер на вкус се прави марината. Накисва се нарязаното на хапки телешко месо и се оставя така за 1 нощ.

На следващия ден месото се отцежда и се пържи в маслото и олиото до златисто.

Запърженото телешко се отцежда, посипва се с брашно, разбърква се и към него се прибавят целите скилидки чесън, прецедената марината, нарязания на кубчета бекон и подправките от маринатата. Всичко ври под капак на бавен огън около 2 часа.

Почистете арпаджика и го задушете в останалата от пърженето мазнина. Добавете го към месото 15 минути преди да го свалите от огъня.

Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
44.99 лв.
Виж ››

Качествена и удобна за готвене алуминиева тенджера с незалепващо покритие - идеална за всяка домакиня. Има стъклен огнеупорен капак и термоизолиращи дръжки.

Рейтинг

5 6
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар