Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Салата с леща и зеле

Салата с леща и зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Салата с леща и зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Толкова е вкусна, че направо ще ви е яд, че досега не сте я опитвали"

Необходими Продукти

  • леща - 225 г
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • зеле - 350 г
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • оцет - 1 с.л. малинов
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата в 1.3 литра студена вода, 1 скилидка чесън, дафиновия лист и цялата глава необелен лук. Кипнете и варете 10 минути.

Намалете огъня и варете още 15-20 минути. Отцедете, махнете лука, чесъна и дафиновия лист.

Загрейте зехтина, добавете нарязания червен лук, двете скилидки чесън, мащерката. Задушете за 5 минути.

Прибавете ситно нарязаното зеле и гответе още 3-5 минути. Прибавете сварената леща, сока и кората от лимона, оцета. Овкусете със сол и черен пипер и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: