Начин на приготвяне
Разбийте киселото мляко с угасената в него сода, добавете 1 ч.ч. захар и олиото. Смесете на сухо брашното с какаото и канелата и постепенно ги добавете към млякото.
Накрая се прибавят стафидите и всичко се изсипва във форма, намазана с олио и поръсена с брашно.
Арабският сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готовият кекс се охлажда и се полива с охладен захарен сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар и водата, които се кипват.
Коментари
Ето това се получи. Формата е такава, защото пекох сладкиша в хлебопекарна. Цвета не е такъв като на снимката в сайта, защото в сладкиша има какао, а на вашата снимка няма.Иначе вкуса е чудесен. Много ми хареса !