Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко бутче в лимонова марината

Агнешко бутче в лимонова марината

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко бутче в лимонова марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 160 мл
  • чесън - 8 скилидки
  • лимони - сок от 3 бр. + 3 бр. лимони
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л. зърна
  • кориандър - 2 с.л. семена
  • агнешко бутче - 1 бр. (около 3.5 кг) обезкостено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина, лимоновия сок и нарязаните лимони, чесъна, дафиновия лист, мащерката, черния пипер и кориандъра.

Добавете агнешкото, разбъркайте и го оставете да се маринова за 12-24 часа.

Загрейте грила и запечете месото, като от време на време го обръщате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: