Агнешко по ловджийски

MarianeMariane
Джедай
5611k
Агнешко по ловджийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг бут
  • розмарин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • оцет - 120 мл винен
  • хвойна - 4 плодчета
  • аншоа - 4 бр. филенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете розмарина, чесъна, солта и черния пипер. Направете разрези в агнешкото и го натрийте хубаво с микса подправки.

Загрейте зехтина и запържете до омекване ситно нарязания лук. Добавете агнешкото и го запечатайте от всички страни, след което залейте с винения оцет и добавете плодчетата хвойна.

Кипнете и оставете да ври 2 минути, залейте със 120 мл вряла вода, подправете със сол и черен пипер.

Гответе месото на тих огън за около 2 часа под похлупак. Извадете го в чиния за сервиране, редуцирайте соса, добавете нарязаните филенца от аншоа и кипнете за 1 минути.

Поднесете месото обилно полято със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: