Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби и шунка

Ризото с гъби и шунка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ризото с гъби и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Имаме още много неща, които имаме да кажем по темата Ризото, но днес ще заложим повече на показването"

Необходими Продукти

  • ориз - 600 г
  • шунка - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • домати - 800 г от консерва
  • чесън - 20 г
  • гъби - 500 г
  • олио - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 5 - 6 зърна + млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ориза в 1.5 л вода, 50 мл олио и овкусете със сол. Сварете гъбите за 30 минути в 100 мл вода заедно с 1 дафинов лист и черния пипер на зърна, а след това ги отцедете и нарежете ситно. Запържете ситно нарязаната шунка за 5 минути.

В останалото олио задушете за минута скълцания чесън и добавете пасираните домати. Варете до сгъстяване на соса и овкусете със сол и пипер.

Объркайте ориза, гъбите и шунката с нарязания магданоз. От тази смес пълнете голям черпак или купичка с обем до 250 мл и обръщайте в чинии. Около ризотото разпределете доматения сос и поръсете обилно с кашкавал или пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: