Начин на приготвяне
За да направите тестото, пресейте брашното с горчицата. Добавете маслото и сиренето и 30 мл вода и оформете тесто. Охладете за 30 минути.
Междувременно направете пълнежа. Разтопете маслото и запържете лука. Добавете нарязаната ябълка и задушете за още 2-3 минути. Охладете.
Разточете тестото и го сложете във форма за пай с диаметър 20 см. Охладете за 20 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете върху разточеното тесто хартия и отгоре сипете боб. Запечете за 20 минути.
Разбийте яйцата, сметаната, подправките и горчицата. Настържете 2/3 от сиренето и го добавете. Сипете в изпечената основа. Нарежете останалия грюер и го сложете отгоре.
Намалете фурната на 190 градуса и печете още 20 минути.