Вегетарианско касуле

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14567
19/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо739
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 1 нощ в студена вода. Отцедете и го залейте с 1.75 л вода, добавете дафиновия лист и кипнете. Варете 10 минути. Обелете едната глава лук я добавете към боба заедно с карамфила.

Варете 1 час, отцедете и запазете бульона, като махнете дафиновия лист и лука. Нарежете оставащия лук и го задушете с чесъна и зехтина за 5 минути.

Загрейте фурната на 160 градуса. Към 400 мл от запазения бульон добавете праза, морковите, гъбите, доматите, доматеното пюре, червения пипер, мащерката.

Кипнете, сложете капак и задушете за 10 минути. Добавете боба и магданоза, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с галетата и запечете в загрятата фурна за 35 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар