Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Вегетарианско касуле

Вегетарианско касуле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Вегетарианско касуле2 / 2
19/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • карамфил - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • праз - 2 бр.
  • моркови - 12 бр. бейби
  • гъби - 115 г
  • домати - 400 г от консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • галета - 115 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 1 нощ в студена вода. Отцедете и го залейте с 1.75 л вода, добавете дафиновия лист и кипнете. Варете 10 минути. Обелете едната глава лук я добавете към боба заедно с карамфила.

Варете 1 час, отцедете и запазете бульона, като махнете дафиновия лист и лука. Нарежете оставащия лук и го задушете с чесъна и зехтина за 5 минути.

Загрейте фурната на 160 градуса. Към 400 мл от запазения бульон добавете праза, морковите, гъбите, доматите, доматеното пюре, червения пипер, мащерката.

Кипнете, сложете капак и задушете за 10 минути. Добавете боба и магданоза, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с галетата и запечете в загрятата фурна за 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: