Родопски пататник

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Родопски пататник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тази рецепта няма тайна подправка...чисти продукти и родопски въздух са двете важни неща, да се получи перфектен пататник"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кори за баница - 2 бр. точени
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - към 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен - 2 ч.л. сушен
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените картофи и лук на по-едро ренде. Изцедете излишната течност, ако е прекалено много. Овкусете сместа с джоджена и сол на вкус.

Отделно разбийте яйцата с олиото и черния пипер и объркайте към картофите. Намазнете голяма тава с 2 с.л. олио и сложете 1 кора от листите, като краищата трябва да излязат от тавата.

Сипете вътре плънката и я притиснете, като разпределите равномерно.

Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тавата, за да се оформи.

Отгоре сложете втората кора и застъпете с краищата на първата. Сложете тавата върху умерено загрят котлон или може да изпечете пататника във фурна.

Когато ястието се зачерви добре от долната страна, обърнете го върху поднос и после го върнете в тигана, да се запече и от другата страна.

Намажете готовия пататник обилно с масло и го охладете леко, преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

LillyBratanova
LillyBratanova
Здравейти, рецептата изглежда доста добра. За жалост това не е радопски пататник. И все пак, доста добре.
06.02.2020 17:29