Солен кекс с колбас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Солен кекс с колбас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
98 мин.
Порции
1 бр.
"Кекс, в който има кисели краставички и маслини? Това е точно като за нас!"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 - 3 броя
  • майонеза - 1 опаковка
  • колбас - 100 - 120 г шунка или пресен салам
  • грах - 1 1/2 к.ч. от консерва
  • кисели краставички - 2 - 3 броя
  • яйца - 3 варени
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете яйцата и ги разбъркайте с нарязаната на дребно шунка, краставички, настърганите моркови, граха и ориза.

Добавете киселото мляко и майонезата, овкусете с малко сол и черен пипер, изсипете сместа в подходяща форма или тава и оставете за 1-2 часа в хладилника да стегне.

Може да сервирате соления кекс като предястие, украсен с нарязани на кръгчета домати, краставици и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: