Ретро таратор

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 704
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В супник или подходяща тенджера сложете олиото или го заменете със зехтин и започнете да добавяте бавно киселото мляко при непрекъснато бъркане.

Разредете след това с вода и посолете. Добавете нарязаната на съвсем ситни кубчета краставица, която е желателно да обелите. Добавете и смлените орехи, счукания чесън с оцета.

Добавете и няколко кубчета лед в готовия таратор, за да охладите млечната супа. Тараторът се поръсва обилно с нарязан копър и се поднася.

Пратична метална преса за чесън-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пратична метална преса за чесън
12.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Преса за чесън, която е необходимост във всяка кухня и за почти всяко ястие. Удобна, безопасна при употреба, метална.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илияна Димова
Много харесвам таратор и с повече олио , слагам и пресен магданоз
0
0
Радомира Михайлова
Мммм обичам, само че винаги използвам сух копър,ако е пресен е цяла клонка само за аромат, незнам просто не ми харесва.
0
0
Илияна Димова
Много харесвам таратор особено с нарязан ситно копър
0
0