Маринован телешки стек

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маринован телешки стек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Маринован телешки стек за ценители, които обожават да похапват крехко и сочно телешко месце"

Необходими Продукти

  • телешки стекове - 4 бр. дебели около 1.5 см)
  • сол
  • черен пипер
  • За марината
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. нарязан пресен
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички съставки за маринатата.

Поръсете телешките стекове със сол и пипер, оставете да престоят така 5-10 минути и ги залейте с маринатата. Мариновайте за половин час.

Загрейте грил тиган с по-дебело дъно и сложете стековете - печете на страна по 3 минути, след което обръщайте и печете за по още 3 от всяка страна.

По време на печенето може да заливате с по малко от маринатата. Готовите пържоли сложете в затоплен съд с капак. Поднесете телешките стекове с гарнитура от гриловани зеленчуци, салата по избор или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илка
Илка
Съсипах си месото с този розмарин. Окончателно изхвърлям тази подправка от шкафа.
11.10.2015 03:53
17
4