Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хрупкав бекон на фурна

Хрупкав бекон на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Хрупкав бекон на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.

Необходими Продукти

  • бекон - нарязан на тънки филийки
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът е количество по желание - важно е да е нарязан на съвсем тънки слайсове.

Подредете бекона в голяма тава.

Разбъркайте заедно кетчупа, горчицата с щипка черен пипер. С помощта на четка намажете парчетата бекон съвсем леко, колкото да им придадете вкус.

Сложете бекона да се пече в загряна на около 190 градуса фурна, докато се сбръчка и добие кафяв загар.

Оставете го изстине. Така приготвеният бекон може да използвате натрошен в салата, да поднесете със зеленчукови ястия или с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: