Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Задушени пълнени патладжани с кайма

Задушени пълнени патладжани с кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Задушени пълнени патладжани с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 6 бр.
  • кайма - 1 кг тлъста телешка
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • лук - 2 - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • кисело мляко
  • яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, ако сметнете за необходимо, патладжаните. Издълбайте ги и ги посолете, като оставите да престоят така за 1 час. След това отмийте горчивината и ги бланширайте в кипяща вода.

За плънката запържете 1 нарязана глава лук в малко мазнина, добавете телешката кайма и разбъркайте, докато се раздроби. Овкусете с подправки и малко оцет. Снемете от котлона и добавете малко галета, сол, черен и червен пипер, както и скълцан магданоз.

Напълнете патладжаните, а отгоре покрийте с нарязани кръгчета лук, изпържени отделно в малко олио, и домати.

Подредете пълнените патладжани в широк съд, долейте малко вода и задушавайте на тих огън. Накрая залейте с разбити яйца и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: