Задушена патица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Задушена патица
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • вода - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
  • бахар
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете патицата, след което я осолете. Запържете я в сгорещено масло в дълбок съд от всички страни до златисто. Добавете ситно нарязаните лук, целина и моркови и овкусете с дафинов лист, бахар, черен пипер.

Долейте малко вода и задушете патицата. След като омекне, извадете я от съда, за да поизстине. Пасирайте зеленчуците, като прецедите преди това саса от задушаването.

Направете запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно, разредете с виното и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Нарежете патицата на порции и поднесете със соса и гарнитура от картофи и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: