Задушена патица с грах

Задушена патица с грах
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Ех, сега някой да ни приготви задушена патица с грях, хич няма да му се разсърдим"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • грах - 400 г замразен
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • доматен концентрат - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • универсална подправка - подправка за пиле
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в подходящ съд, заедно с олиото и го задушете докато омекне.

Прибавете почистените и нарязани моркови. Гответе, докато морковите омекнат. В дълбок съд за печене със стъклен капак, изсипете зеленчуковата смес.

Сложете патицата, предварително овкусена със сол и подправката за пиле.

Намажете патицата с доматения концентрат, а остатъка прибавете към зеленчуците.

Налейте 1 ч.ч. хладка вода, похлупете с капака и печете на умерена фурна, на около 170 градуса.

Когато патицата започне да придобива златист загар, добавете граха.

Овкусете печената патица със сол, похлупете с капака и продължете печенето, докато водата изври, грахът омекне, а патицата е добила кафеникаво-златист загар.

Задушената патица с грах е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: