Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Софийски орехови бисквити

Софийски орехови бисквити

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Софийски орехови бисквити1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • орехи - 200 г смлени за тестото + още 200 г едро счукани за поръсване
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 60 г (6 с.л.)
  • мармалад - 100 г
  • шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки.

Омесете тесто и го оставете да си почине за 30 минути.

Разточете кора с дебелина 3 мм и изрежете бисквити с чаша. Подредете ги в тава с хартия за печене и ги изпечете до златисто.

Слепете готовите сладки с мармалада или шоколад и ги намажете с разтопен шоколад по желание, поръсете с натрошените ядки и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: