Пита с месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пита с месо
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"И хляба във вас, и месото - остава да ви дадем и ножа и да почерпите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 10 г (1/2 с.л.)
  • прясно мляко - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 30 мл растително масло
  • сол - на вкус
  • за плънката
  • телешко месо - 500 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 50 г кромид
  • пиперки - 100 г (2 бр.)
  • домати - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г натрошено
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в затопленото мляко и оставете да се активизира. Сварете ориза в подсолена вода, отцедете излишната му течност и го разбъркайте към телешката кайма, нарязани на ивички чушки, настърганите домати и лук.

Добавете половината сирене и двата вида пипер. Посолете сместа на вкус.

Замесете тесто от брашното, втасалата мая, яйцето, 2 с.л., ½ ч.ч. хладка вода и малко сол. Оставете го да втаса и го разстелете в намазнена тава. Отгоре разпределете каймата и полейте с останалата 1 с.л. масло.

Изпечете питата с месо в умерено загряна фурна за 30 минути. Поръсете с останалото сирене и върнете да се доопече до разтапянето му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#187256
Потребител#187256
Много вкусно, малко промених рецептата защото синът ми не яде пиперки и домати "сготвени" но стана страхотна и така. Благодаря!
20.12.2017 14:01