Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Фритата с чушки и тиквички

Фритата с чушки и тиквички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Фритата с чушки и тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За по-свеж вкус и наситен аромат добавете повече свежи зеленчуци към любимата класическа фритата"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • проволоне - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. от зехтина в тиган и запържете лука и нарязаните на лентички чушки за 10 минути.

Добавете оставащия зехтин и запържете чесъна и нарязаната тиквичка за 5 минути.

Разбийте яйцата със сол и черен пипер и смесете с настърганото проволоне.

Сипете яйчената смес върху зеленчуците и запържете.

Сервирайте фритатата със салата по избор. По желание можете да добавите и други зеленчуци като моркови и броколи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: