Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с паста и тиквички

Фритата с паста и тиквички

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Фритата с паста и тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 4 бр.
  • спагети - 125 г сварени
  • пармезан - 4 с.л.
  • босилек - 10 листа
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган. Сипете нарязания лук и го запържете. Добавете тънко нарязаните тиквички и чесъна и гответе още 2 минути.

Разбийте яйцата и ги овкусете със сол и черен пипер. Сипете при зеленчуците и пастата, добавете половината пармезан и босилека.

Сипете сместа в тигана и пържете за 8-10 минути, докато фритатата стане готова.

Прехвърлете тигана във фурната и запечете, докато се изпече и отгоре. Поръсете с оставащия пармезан и босилек и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: