Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и нарязват на кубчета. Чушката се почиства от семената и нарязва на тънки ивици, нарязва се и почистеният лук.
Загрява се олио в тенджера и запържваме нарязаните зеленчуци, като се поръсват с морска сол, черен пипер, риган.
След като се запържат добавяме измит и отцеден ориз, за да се запържи и той. Разбърква се добре и заливаме с гореща вода около литър. Оставя се тих огън да къкри за 18 минути до готовност на ориза.
Изключва се котлонът, захлупваме тенджерката с капак и оставяме оризът да се задуши и поеме цялата течност. Разбърква се и сервираме тази вкусотия с пресен магданоз.
По-вкусен и пухкав ориз не сте опитвали. Може да добавите и щипка куркума. Добър апетит!