Печено агнешко с розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено агнешко с розмарин2 / 2
11/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1.4 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 105 мл
  • розмарин - 4 стръка пресен
  • бульон - 250 мл агнешки
  • картофи - 675 г
  • салвия - няколко листенца
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. С помота на остър нож направете няколко прореза в бутчетo и сложете чесъна в тях. Сложете бутчето в тава и го намажете с 3 с.л. от зехтина.

Поръсете с половината от нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Запечете за 30 минути, като го обърнете веднъж. Намалете фурната на 190 градуса и обърнете отново бутчето.

Внимателно сипете 125 мл от бульона. Запечете за още около 90 минути като по някое време добавите и оставащия бульон. Междувременно нарежете картофите и ги сложете в тава.

Залейте ги оставащите зехтин и розмарин, овкусете със салвията. Запечете ги за 45 минути. Нарежете месото и сервирайте с картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: