Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 230 градуса. С помота на остър нож направете няколко прореза в бутчетo и сложете чесъна в тях. Сложете бутчето в тава и го намажете с 3 с.л. от зехтина.
Поръсете с половината от нарязания магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Запечете за 30 минути, като го обърнете веднъж. Намалете фурната на 190 градуса и обърнете отново бутчето.
Внимателно сипете 125 мл от бульона. Запечете за още около 90 минути като по някое време добавите и оставащия бульон. Междувременно нарежете картофите и ги сложете в тава.
Залейте ги оставащите зехтин и розмарин, овкусете със салвията. Запечете ги за 45 минути. Нарежете месото и сервирайте с картофите.