Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Фугас с розмарин и сушени домати

Фугас с розмарин и сушени домати

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фугас с розмарин и сушени домати1 / 2
07/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • вода - 200 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 10 г (суха)
  • домати - 50 г сушени
  • розмарин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и солта се разтварят в 100 мл вода. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се зехтинът и маята. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се да втаса и след това тестото се разточва на правоъгълник. Върху едната му половина се слагат сушените домати и се прихлупват с другата ѝ част. Краищата се притискат, а отгоре се правят нарези с нож.

Фугасът се слага в намазана с мазнина тава, намазва се със зехтин и се поръсва с розмарин. Изчаква се да втаса и се запича в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: