Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани зеленчуци в сладко-кисел сос

Консервирани зеленчуци в сладко-кисел сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Консервирани зеленчуци в сладко-кисел сос2 / 2
30/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3 буркана
"Правилото гласи - само който помага при приготвянето на туршията, има право после да похапва от нея!"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 кг корнишони
  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • зелен фасул - 250 г
  • моркови - ½ кг
  • лук - 150 г
  • чушки - 2 - 3 зелени, или други зеленчуци по избор
  • копър - ½ връзка, за соса, за еднолитров буркан
  • черен пипер - наоколо зърна, за соса, за еднолитров буркан
  • синап - 1 ч.л. зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - ½ ч.ч.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за соса без водата се слагат в голям буркан. Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на парчета - карфиолът на малки розички, чушките на лентички.

Ако лукът е дребен, го обелете и оставете на цели главички. По-едрите глави се нарязват на кръгчета.

Попарете зеленчуците с гореща вода. Отцедете и разпределете в бурканите и долейте със студена вода. Затворете и стерилизирайте не повече от 10 минути, за да останат зеленчуците хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

LaMarina
LaMarina
Абе, къде ви е захарта или медът ? Или разчиате на морковите ?! Четете какво публикувате, бе хора!
06.10.2011 22:35
3
Ваня
Ваня
Разбрах, че е за сладко кисел сос, киселото се разбира от съдържанието на оцет в рецептата, но слдкото в соса не виждам от къде ще се появи.
18.04.2011 14:48